Kreative Trøndelag
Trondheim Katedralskole > Fagtilbud > Studiespesialisering med Vg2 i England

Studiespesialisering med Vg2 i England

"Vi har det skikkelig fint i Norfolk", bedyrer disse jentene. Fra v. Julie, Oda, Inga Marie og Martine. Sammen med 11 andre elever i klassen gikk ferden til Norfolk i England like etter skolestart høsten 2017.

Alle elever som reiser til Norfolk på utvekslingsopphold i Vg2-året innkvarteres hos vertsfamilier og er en såkalte "paying guest". Det innebærer at elevene betaler et beløp for husrommet (tre måltider per dag, strøm og oppvarming + klesvask). Det legges vekt på at boforholdene skal føles trygge og bekvemme, både fra norsk og engelsk side.

Utfordrende og spennende er ord som beskriver tida som utvekslingselev. "Hvorfor ikke ta sjansen", sier Oda. "Det er en opplevelse for livet, noe jeg aldri kommer til å glemme". "Utrolig lærerikt", opplyser Inga Marie. Ny kultur, språk og ikke minst masse nye folk å forholde seg til. "Jeg føler jeg har vokst som person", forteller Martine.

Elevene fra Katta får oppfølging underveis av sin norske kontaktlærer (fra Katedralskolen). Blant annet følges elevene opp i forhold til norskfaget. Både kontaktlærer og prosjektansvarlig fra Katedralskolen reiser over til England og Norfolk på visitt 2-3 ganger per år og holder kontakt med elevene per e-post.

 

Norfolk Vg2

Ordningen går ut på at 15 elever fra Sør-Trøndelag blir tatt inn til egen Vg1-klasse ved Trondheim Katedralskole. Etter fullført Vg1 gjennomfører elevene Vg2 ved en av de mange skolene i Norfolk som inngår i samarbeidet. Etter skoleåret i England fullfører elevene Vg3 i Norge.

I tillegg til de 15 elevene i den internasjonale klassen ved Katedralskolen blir det også tatt inn et antall elever fra øvrige skoler i Sør-Trøndelag og inntil 5 elever fra ulike skoler i Nord-Trøndelag. Disse elevene gjennomfører alle Vg1 ved sin hjemmeskole, går Vg2 i England og fullfører Vg3 ved sine respektive hjemmeskoler.

Ytterligere informasjon om tilbudet i Norfolk til elever som går på Vg1 finner du her.


Ytterligere informasjon om tilbudet i Norfolk til elever som går i 10. klasse finner du her.

 

Slik søker du Studiespesialisering med Vg2 i Norfolk (Storbritannia)

Søk: STUSP1UT--


Utskriftsvennlig versjon