Trondheim Katedralskole > Tjenester > Skolebiblioteket

Skolebiblioteket

Åpningstid: mandag-fredag kl. 08.00-15.15
På dager med skolefri er biblioteket stengt. Bibliotekaren kan kontaktes for avtale.

Velkommen til vårt skolebibliotek som er et av Norges eldste bibliotek, moderne oppusset og tilpasset med ulike rom til ulike formål. Biblioteket er plassert sentralt i skoleanlegget, og har et areale fordelt på 2 etasjer. Her finner du gruppebord, lesesal, undervisningsrom, Amfi samt egne avdelinger for faglitteratur, skjønnlitteratur på mange språk og tilgang til det du trenger av IT-muligheter (pc/kopi/print).

Vi har utlån av filmer, musikk, lydbøker og flere tusen bøker. Lånetiden er 1 måned for de fleste bøker/lydbøker, 2 dager for musikk/film og vi har 1-dagslån av lærebøker/ordbøker. Som lånekort bruker vi skolens identitetskort. Vi fjernlåner også annet materiale fra andre bibliotek.

Utlån av lærebøker til elever og privatister som er elever ved skolen, etter kontrakt pr år, skjer på skolebiblioteket. Har du spørsmål om lærebøker?- spør bibliotekaren. Vi oppfordrer alle å skrive navn i boka, legge trekk på og å oppbevare bøkene i pose i sekken for å unngå vannskade. Husk at du er ansvarlig for den enkelte bok du har lånt.

Vi har omvisning i det fysiske og digitale bibliotek 1 gang pr år for vg1 og vg2, relatert til våre servicetilbud og norskundervisningen på skolen.
Skolebiblioteket samarbeider med bibliotekene i midtbyen og Den kulturelle skolesekken.  Gjennom dette tilbys ulike arrangement for å øke leselysten, som teater, forfattermøter, utstillinger med mer.

Det digitale bibliotek

Skolebibliotekets websøk finner du her:  http://asp.bibits.no/trondheim.ktds/
Her kan du søke i databasen til biblioteket, bestille materiale hjemmefra eller kontakte bibliotekaren angående samlingen. Basen er til enhver tid oppdatert med nyheter, og om materiale er utlånt/innlevert.

Skolen abonnerer på ATEKST som er nyhetsredaksjonenes arkiv. Nyttig til prosjekter i samfunnsfag og norsk, men også til mye annet. Du finner tjenesten på http://www.retriever.no

Les mer om ATEKST her eller spør i skranken.

Thrine Merethe Broch er vår bibliotekar som sørger for den daglige drift, kursing og omvisninger. Hun fikk i 2009 Bibliotekprisen for Sør-Trøndelag for sin innsats for skolebibliotekutvikling på skolen og i fylket. Hun er også skolens kulturkontakt i Den kulturelle skolesekken sammen med Audun B. Nielsen, og har ansvaret for forfattermøter mm. Videre er hun leder for Norsk bibliotekforening i Sør-Trøndelag og har et stort nettverk blant alle typer bibliotek i landet.
Ta gjerne kontakt om du lurer på noe!

Bibliotekar: Caroline Jære Einseth

Epost: